Ragazzi 

 

 

 

Joshua Herwig

Op 5-jarige leeftijd werd Joshua verliefd op de klanken van de cello en begon hij met lessen bij Esther de Boer. Daarna kreeg hij les van René Berman en Maria Hol. In 2013 startte Joshua achtereenvolgens in de Jong Talentenklas aan het conservatorium bij Jeroen Den Herder in Rotterdam en bij Karlien Bartels in Zwolle. Daarna kreeg ik hij les van Pamela Smits en inmiddels studeert hij bij Mick Stirling aan het Conservatorium van Amsterdam. 

"Op mijn muzikale reis heb ik veel masterclasses gehad van inspirerende mensen, zoals het Matangi kwartet, Johannes Moser, Gavriel Lipkind en Tim Kliphuis"

Joshua heeft prijzen gewonnen bij het Britten Concours, het Herman Krebbers Concours en in 2018 stond hij in de regionale finale van het Prinses Christina Concours. Hij speelde 9 Jaar in het Britten Jeugd Strijkorkest van 2011 tot 2019 waar hij de laatste 4 jaar de celli mocht aanvoeren.

"Ik hou ontzettend van componeren en improviseren in alle stijlen."

Voor het Ragazzi heeft Joshua Cascada gecomponeerd en vele arrangementen gemaakt.Ook vormt hij een duo met Cellist Job Huiskamp genaamd "Limoncello" waarmee we alle kanten van de cello opzoeken.

Noah Hassler Forest

 

Noah speelt sinds zijn vijfde viool en wil daar ook graag zijn beroep van maken. hij heeft les gehad van Sarah Kapustin in de vooropleiding klassiek viool aan het Conservatorium van Amsterdam. Noah doet de studie Musician 3.0 aan het Utrechts conservatorium, een studie die draait om improviseren en nieuwe muziek creëren. Hij houdt vooral van samenspelen met andere muzikanten, het maakt hem niet veel uit om welk genre het gaat. 

Reinout de Vey Mestdagh 

 

Wouter Torringa 

Wouter Torringa begon  op zijn negende met strijken bij Rita Rouw in Groningen. Tijdens de Muziekdagen Orvelte ontdekte hij zijn passie voor samen muziek maken, en hij trad snel toe tot het Haydn Jeugd Strijkorkest. Na zijn middelbare school besloot hij om zich te storten op de muziek. Hij heeft inmiddels les van Chris Duindam aan het conservatorium van Utrecht.

 

 

 

Ischa Kooistra

Ischa begon op 3 jarige leeftijd met cello spelen bij Alexandra Vierkant. De eerste jaren waren vooral educatieve dingen om de cello goed vast te leren houden en te strijken. Later begon hij Stukken en etudes van Popper te spelen. In 2011 begon Ischa te spelen in het Haydn Voorbereidend Strijk Orkest o.l.v. Gijs van Schaik. Dit is een voorganger van het Hjso. Van 2014 tot 2018 speelde hij in het Haydn Jeugd Strijkorkest o.l.v. Jan-Ype Nota. Verder heeft Ischa verschillende keren meegedaan aan het Princes Christina Concours. Ook is hij naar verschillende muziek cursussen geweest, zoals de muziekdagen in Orvelte (2010 tot 2018) en zomercursus Woudschoten (2017-2018).  Daarnaast heeft Ischa een aantal lessen gehad van docenten aan verschillende conservatoria als den Haag, Groningen en Zwolle. Hij studeert bij Karlien Bartels aan het conservatorium van Zwolle.