ONS VERHAAL

Dit zijn wij, daar op de foto. Met drie cellisten en twee violisten vormen wij  RAGAZZI. We zijn stuk voor stuk vroeg begonnen met het maken van muziek en onze liefde voor muziek is vanaf toen alleen maar groter geworden. In 2010 gingen drie van ons, Noah, Ischa en Joshua voor het eerst naar de muziekdagen Orvelte, een kamermuziekcursus voor kinderen.

In 2012 besloten Wouter en Reinout ook naar de muziekdagen Orvelte te gaan,  zo waren we in 2012 voor het eerst met z'n vijven op de zelfde plek. We speelden toen nog niet met z'n allen samen maar we vonden elkaar snel en maakten veel plezier. Dit was ook de tijd waarin Joshua (cellist) geïnspireerd raakte door de 2CELLOS. Al snel ging hij dingetjes naspelen en goed opletten wat Luca en Stepjan (ook wel 2CELLOS) allemaal deden. Het heeft nog een tijd geduurd voordat we met z'n vijven gingen spelen maar tijdens Orvelte 2016 begon het avontuur dan echt. We pakten akkoorden schema's en melodieën en begonnen te improviseren. Al snel boekten we vooruitgang en we begonnen steeds meer op elkaar ingespeeld te raken. In de zomer van 2016 maakten we onze eerste tournee die langs Groningen, Deventer en Amsterdam ging en die bestond uit het spelen op straat voor zwervers, toeristen, locals en kinderen. Tijdens deze tournee kregen we al een aantal aanvragen binnen van mensen die ons graag zouden willen inhuren. ons programma was nu groot genoeg om een echt concert te geven waarbij veel arrangementen van onszelf hoorbaar waren. Ook individueel hebben we veel geleerd. Daarna ging het hard.

Inmiddels hebben we gespeeld Op het Fringe Festival in Edinburgh, Regatta in Dartmouth, de Cellobiënnale, Festival Veenhuizen, Groningen, de Hortus Botanicus in Amsterdam, Muziekgebouw Aan t'ij, Waanders de Broeren en Het Internationale Theater Amsterdam. zo geven we veel mooie concerten zowel op straat als op mooie concertlocaties, daarover later meer. Dit jaar zullen we een compleet nieuw programma ten gehore brengen waarin we op zoek gaan naar nieuwe sferen en kleuren en composities.

 

Dit is natuurlijk niet het hele verhaal dus om nog een beter beeld van ons te krijgen kunt u de persoonlijke biografieën lezen onder het kopje "leden"